nieuws

Kandidaten tweede ronde Prins Clausbrug Dordrecht bekend

Architectuur

Vijf visies zijn geselecteerd voor de tweede ronde van de Open Oproep Prins Clausbrug Dordrecht. De vijf visies zijn door de jury, onder voorzitterschap van prof.ir. Jan Brouwer, verkozen uit teams van architecten en constructeurs uit Nederland en daarbuiten.

Kandidaten tweede ronde Prins Clausbrug Dordrecht bekend

 

 

De geselecteerden zijn:
– De driehoek van Team Ney & Partners, Chris Poulissen, NP Bridging, Antwerpen
– Rijk in beleving, iconisch in zijn eenvoud van Powerhouse Company (Stefan Prins, Nanne de Ru, Dik Houben, Paul Rikken, Frank Loer en Frank Miebach van Ingenieursburo Miebach, Lohmar,  Duitsland
– Slow Motion van Team Quist Wintermans Architecten (Paul Wintermans, Paul van Beek (Van Beek Rietveld Beaufort), Bert Lebbink (ABT Vel-), Hans Zuidema (ITTB Heerenveen), Iris Dijkstra (Atelier Lek)
– Shishi Odoshi van Studio BF. Team: Zoran Boševski, Jurana Hraste, Krešimir Romić, Iva Tominović, Vito Boševski (Studio BF d.o.o., Zagreb, Kroatië), Juraj Pojatina (Studio-ARHING, Zagreb), Tomislav Šimintić (Makro 5, Zagreb)
– Dordtse Nereïde van Team René van Zuuk Architecten, Hilbert-Jan Kuijer (ABT)

De teams gaven hun visie op een langzaam verkeersbrug over het Wantij, die de ontwikkelingslocatie Stadswerven Noord en de historische binnenstad van Dordrecht met elkaar gaat verbinden. De geselecteerde teams krijgen tot eind april de gelegenheid hun visies verder uit te werken waarna in juni 2015 de winnaar bekend wordt gemaakt. 

Volgens planning moet de brug in 2018 gereed zijn.  

Reageer op dit artikel