nieuws

Agendatip: ‘Het potentieel van het teveel’

Architectuur

Onder leiding van Jeroen Junte discussiëren Prix de Rome Architectuur-winnaar en kunstenaar Ronald Rietveld, de talentvolle ontwerper Lex Pott (cum laude Design Academy) en de minimalistisch ‘Japanse’ textiel- en productdesigner/architect Samira Boon op 17 maart over ‘het potentieel van het teveel’.

Agendatip: ‘Het potentieel van het teveel’

 

Wat over is of verspild dreigt te worden, vormt steeds vaker de basis voor nieuwe ideeën en verdienmodellen. Hoe kunnen de wereld van ontwerp, kunst en architectuur hier verder op inspelen, en hoe voorkom je dat er een teveel ontstaat?

 

 

Spacer Chair, Samira Boon

De talkshow is onderdeel van een middag die wordt georganiseerd ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe herbruikbare Marmoleum Modular collectie van Forbo Flooring, met ontwerpers en architecten als gasten. Naast de talkshow presenteert Forbo haar nieuwe internationale trendrapport (waar tal van kenners uit bijvoorbeeld de wereld van design en architectuur aan mee hebben gewerkt), en geeft Ronald Rietveld een lezing over zijn tegendraadse project ‘The End of Sitting’.

De talkshowdeelnemers hebben elk een ‘best example’ van hun werk bij zich.

Pivot for Hay, Lex Pott

Programma

  • 12.30 Ontvangst met lunch
  • 13.30 Welkomstwoordje
  • 13.45 Talkshow met vragen publiek
  • 14.30 Lezingen Ronald Rietveld (The End of Sitting), Forbo’s trendwatcher Marijke Griffioen (internationale trendrapport), designer Merantine Paree (presentatie nieuwe Marmoleum Modular collectie).

Locatie

Architecten Showroom Amsterdam
Pedro de Medinalaan 1b
1086 XK Amsterdam

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel