nieuws

Video van de Week – Amsterdam Oersoep

Architectuur

Deze week een film van de Mock Up presentatie van het kunstwerk Amsterdam Oersoep door gelegenheidskunstenaars Hans van Bentum, Arno Coenen en Iris Roskam. Het project moet de voormalige C&A Passage bij het Damrak verfraaien en ervoor zorgen dat het een toeristische trekpleister wordt.

Video van de Week – Amsterdam Oersoep

‘Amsterdam Oersoep’ refereert op het eerste gezicht naar de Amsterdamse grachten, maar bevat nog veel diepere lagen waar verwezen wordt naar de magische krachten van water en het ontstaan van het universum.

Voor de vervaardiging is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen in combinatie met oud vakmanschap. Het plafond wordt gemaakt van ruim 450 m2 glasmozaïek. De vloer wordt door een oud Italiaans familiebedrijf voorzien van Terrazzo en de wanden krijgen handgemaakte tegels met glas in lood objecten. Daarnaast zal de passage worden aangekleed worden met geweldige kroonluchters van fietsonderdelen en immens grote spiegels gedecoreerd met bladgoud.

 Amsterdam Oersoep

In opdracht van Bouwinvest ontwerpen Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentum ‘Amsterdam Oersoep’ in samenwerking met FiMek en Top Vastgoed. Met speciale dank aan DLVS treedt Mothership hierbij op als adviseur en producent. De verwachte oplevering van ‘Amsterdam Oersoep’ is medio 2016.

 Amsterdam Oersoep - Video van de Week

Reageer op dit artikel