nieuws

Render Ster van de Week

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Archdaily, Worldarchitects of deze week naar Designboom. Daarom elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impressions die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week

Het zou het eerste Europese project van MAD Architects worden: de renovatie van een kantoorgebouw uit de jaren zeventig tot een appartementencomplex met bomen en patio’s. Onlangs gaf de gemeente Rome hun plannen een go, nadat zij de opdracht in 2010 hadden gewonnen via een prijsvraag.

De zware en gesloten gevels van het gebouw aan de Via Boncompagni in Rome worden in het plan van MAD Architects vervangen door lichte, golvende gordijnwanden. De oorspronkelijke structuur blijft behouden. Volgens projectarchitect Ma YanSong is de nieuwe jas niet alleen een expressief element, maar biedt hij tevens de mogelijkheid om open en lichte woonruimtes te realiseren met groene balkons.

Het gebouw van acht verdiepingen zal 145 units van verschillende afmetingen en opzet bevatten, variërend van studio’s tot ‘urban villas’. De ramen en balkons aan de binnenplaats zijn ingepakt met translucente metalen gordijnen. Blikvanger van de binnenplaats is de vijver, met geïntegreerde verlichting in de bodem zodat de ondergelegen parkeergarage zichtbaar wordt.

Reageer op dit artikel