nieuws

De mooiste architectuurfoto uit het eindejaarsnummer

Architectuur

De redactie van de Architect houdt van goede fotografie. Wij vinden dat een mooie foto tot zijn recht moet komen in ons tijdschrift. Daar besteden we veel aandacht aan. Elke maand hijsen we een van de mooiste foto’s uit de laatste editie op het schild. Ditmaal is een foto uit de serie die Jeroen Musch voor de Architect maakte van het rijksmonument aan de Bakenessergracht in Haarlem door cornelis B interieurarchitecten en Hans Oldewarris.

De mooiste architectuurfoto uit het eindejaarsnummer

In een vervallen bedrijfspand in Haarlem realiseerden Hans Oldewarris en Sjanneke Broekmeulen twee appartementen. Het pand heeft de status van monument, maar stond al een eeuwigheid te koop. Door voorzetwanden, een dichtgebouwde begane grond en onleefbare verdiepingen was de ruimtelijke kwaliteit van het object niet meer zichtbaar.

Oldewarris en Broekmeulen slaagden erin om middels slimme plattegronden optimaal gebruik te maken van de beschikbare vierkante meters. Een glazen aanbouw en inpandige ramen zorgen voor genoeg daglicht en een visuele verbinding van de verschillende ruimtes. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat de grens tussen binnen en buiten vervaagt en  de leefruimte overloopt in de tuin.

 In de fotoserie die Jeroen Musch voor het eindejaarsnummer maakte, komen deze verschillende aspecten mooi naar voren. Onderstaande foto toont hoe dankzij de twee hoekramen het echtpaar visueel met elkaar in contact kan blijven vanuit de slaapkamer links en de schuur rechts. Tevens komen de gelaagdheid en materialen van de woning goed naar voren.

  

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel