nieuws

Bouw verkeersleidingspost Utrecht op schema

Architectuur

In Utrecht wordt hard gewerkt aan de nieuwe verkeersleidingspost, een ontwerp van de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA). Het onderkomen voor de treindienstleiders van Utrecht moet over een paar maanden klaar zijn.

Bouw verkeersleidingspost Utrecht op schema

 

 

De nieuwe verkeersleidingspost van dJGA krijgt een industriële en robuuste uitstraling door het gebruik van staal en glas. Vanuit de grote open seinzaal die omgeven is door glas, hebben de medewerkers zicht op het spoor en de omgeving. Zo houdt de verkeersleiding contact met het spoor. De nieuwe post zorgt ervoor dat ook in de toekomst het toenemende treinverkeer rond Utrecht in goede banen wordt geleid.

Utrecht Verkeersleiding ProRail

Het nieuwe gebouw heeft door de vaste zonweringslamellen van cortenstaal aan de buitenzijde op het oog een dubbele schil. Bij de keuze van materiaal is rekening gehouden met de industriële omgeving en het rijke spoorverleden van het gebied.

Utrecht Verkeersleiding ProRail

Utrecht Verkeersleiding ProRail

 dJGA_Utrecht_Verkeersleiding 

Het binnenklimaat wordt op een duurzame wijze geregeld. De ligging van de seinzaal, het gevelontwerp, drievoudig glas, hybride koelmachines en een energiedak met zonnepanelen dragen bij aan een comfortabele werkomgeving met veel daglicht. De volledige uitwerking is gedaan in 3D Building Information Model (BIM). Het nieuwe gebouw beslaat straks circa 4.500 vierkante meter en wordt naar verwachting in het voorjaar van 2015 in gebruik genomen.

 dJGA_Utrecht_Verkeersleiding 

 dJGA_Utrecht_Verkeersleiding 

Reageer op dit artikel