nieuws

Nederlands paviljoen op de World Expo 2015

Architectuur

Op de World Expo in Milaan zijn in totaal 145 landen van over de hele wereld vertegenwoordigd met een eigen paviljoen. De Nederlandse inbreng rondom het thema ‘Share, Grow, Live’ heeft geresulteerd in een soort festivalterrein waar de agrarische en agro-industriële sectoren centraal staan.

Nederlands paviljoen op de World Expo 2015

In eerste instantie had de Nederlandse regering besloten af te zien van een deelname aan de 34e editie van de universele wereldtentoonstelling, omdat zij dit als een duur en achterhaald evenement zagen. Vanwege de kandidatuur van Rotterdam voor de World Expo 2025 en het Westland, waarvoor de voedselexport van groot belang is, werd afgelopen november toch besloten mee te doen. Vanaf januari is gestart met de bouw van het Nederlandse paviljoen.

Festivalterrein

Het paviljoen van Nederland is gelegen aan de centrale hoofdas van het tentoonstellingsterrein, tussen de paviljoens van Polen en Vaticaanstad in. De naam van het paviljoen, Holland Delta, verwijst naar de directe relatie tussen water, land en voeding in Nederland. Hiermee focust de organisatie zich voornamelijk op geïnteresseerd publiek en op (potentiële) zakelijke relaties. 

  

Het ontwerp en het concept van het Nederlandse paviljoen zijn afkomstig van Totems Communicatie, in samenwerking met Gielissen Interiors Exhibitions en DVP Europe Eventmarketing. Het paviljoen doet met de verschillende tenten denken aan een festivalterrein als Lowlands of De Parade. Hier krijgen bezoekers de mogelijkheid om in een feestelijke omgeving kennis te maken met de Nederlandse cultuur en innovaties. Met proeverijen, workshops, demonstraties en optredens ontstaat een echte festivalsfeer.

Share, Grow, Live

Het paviljoen huisvest een centrale tentoonstelling en tijdelijke exposities, waarin de bezoekers te zien krijgen hoe Nederland al eeuwen bezig is met het oplossen van kwesties rond voeding, water en energie. Daarnaast wordt gekeken naar de toekomst van voedsel. Hierbij komen nieuwe manieren van voedsel maken en eten en de relatie tussen natuur en technologie aan bod.

Het Nederlands paviljoen is tot en met 31 oktober 2015 te bezoeken op de World Expo 2015 in Milaan. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel