nieuws

Render Ster van de Week: Vinge Treinstation van Henning Larsen Architects

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Deze week een treinstation in een nieuw te ontwikkelen stad in Denemarken; Vinge.

Render Ster van de Week: Vinge Treinstation van Henning Larsen Architects

In het Noorden van Denemarken zal binnen de gemeente Frederikssund een nieuwe stad worden ontwikkeld met de naam Vinge. Het zal het grootste stedebouwkundige plan zijn in Denemarken, met een grootte van 350 hectare. Midden in het nieuwe plan zal zich een treinstation bevinden. Het Deense architectenbureau Henning Larsen Architects, verantwoordelijk voor het gehele ontwerp van de nieuwe stad Vinge, maakte een ontwerp voor het treinstation.

Het station is rond van vorm en ontvouwt zich over de treinrails heen. Zo zorgt de trein niet voor een tweedeling in de stad, doordat het station fungeert als een brug over de rails. Het station en het groene hart van de stad vormen een kalm middelpunt in de toekomstige stad. Doordat het station in een vloeiende beweging over de rails golft, wordt een platform gecreëerd op dezelfde hoogte als de perrons. Zo ontstaat ruimte onder het station waar zich overdekte perrons en winkels bevinden.

 

Vinge wordt een stad waar duurzaamheid en diversiteit essentieel zijn voor de ontwikkeling. Het Vinge Treinstation zal daar een belangrijk centrum voor zijn.

 

 

 
Doorsneden station Vinge

Meer informatie over de nieuwe stad Vinge

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel