nieuws

Neutelings Riedijk Architecten over Beste Gebouw van het Jaar

Architectuur

De prijsvraag Beste Gebouw van het Jaar staat weer op stapel. In de aanloop vroeg organisator BNA winnaar Neutelings Riedijk van 2014 naar zijn ervaringen. Hieronder een weergave van het vraaggesprek.

Neutelings Riedijk Architecten over Beste Gebouw van het Jaar

Met het ontwerp voor de Rozet in Arnhem sleepte Neutelings Riedijk Architecten afgelopen jaar de titel ‘Beste Gebouw van het Jaar 2014’ in de wacht. Met dit ontwerp creëerde Neutelings Riedijk Architecten een aanjager binnen de stadsontwikkeling, maar met zijn publieke interieur even goed een ontmoetingspunt en een podium voor stedelijke activiteiten. De samenballing van Bibliotheek, Erfgoedcentrum, Kunstbedrijf en Volksuniversiteit maakt het tot één van de belangrijkste openbare gebouwen van de stad.

Wat heeft de titel ‘Beste Gebouw van het Jaar 2014’ jullie opgeleverd?

Door de titel ‘Beste Gebouw van het Jaar 2014′ hebben ons gebouw de Rozet en wijzelf extra in de schijnwerper gestaan. We hebben veel positieve en aardige reacties ontvangen. Ook de Rozet, met haar verschillende gebruikers en de stad Arnhem hebben door de titel extra aandacht, reacties en bezoekers gekregen.

Wat was voor jullie de belangrijkste overweging om mee te doen aan deze verkiezing?

We vinden de jaarlijkse verkiezing een goed initiatief en ondersteunen die van harte met onze deelname. De verkiezing geeft een breed beeld van een jaar architectuur in Nederland, voor professionals en geïnteresseerd publiek. Het doet eveneens recht aan de inspanning en het initiatief van opdrachtgevers.

Wat vinden jullie ervan dat sinds 2014 de verkiezing is opengesteld voor álle bureaus, dus ook niet leden van de BNA?

We vinden dit een goed initiatief. We hebben daardoor in 2014 zelf mee kunnen doen aan de verkiezing, met dit voor ons fraaie resultaat.

Raad je je collega’s aan om mee te doen?

Zeker. De verkiezing is goed georganiseerd, de manier van deelname is overzichtelijk en het geheel geeft een breed beeld van een jaar architectuur in Nederland.

Na de winst vorig jaar zijn wij natuurlijk erg benieuwd of jullie dit jaar weer meedoen?

Jazeker, we doen mee met gebouw Het Eemhuis uit Amersfoort.

Inschrijven voor de titel ‘Beste Gebouw van het Jaar 2015’ kan tot en met 9 maart 17.00 uur

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel