nieuws

Square Amsterdam in de startblokken

Architectuur

Op donderdag 12 februari is de bouw gestart van Square in Amsterdam. Het ontwerp van LEVS voor Wonam bestaat uit een compact woongebouw van vijf tot acht verdiepingen met 110 huurappartementen rondom een groen binnenhof.

Square Amsterdam in de startblokken

 

 

 

Grote balkons, geprofileerd metselwerk, een 7 meter hoge colonnade aan het plein en een verdiepingshoogte van netto 3 meter geven het gebouw een robuuste uitstraling. Daarmee sluit het ontwerp zowel bij de omliggende Amsterdamse school- als de AUP buurt aan. Een innovatieve pelletketel zorgt voor een EPC van 0,2. 

 LEVS Square Amsterdam woongebouw

 LEVS Square Amsterdam woongebouw

Interieur

Ook het interieur van de appartementen is gerelateerd aan de traditie van de vooroorlogse woningbouw. Kasten zijn in het interieur als vaste meubels mee ontworpen. Alle appartementen hebben een volledige keuken, een luxe badkamer en een balkon aan de monumentale gevel. Kunstenares Aliki van der Kruijs maakte het ontwerp voor een bijzonder hek dat in de poort het binnenhof van de openbare ruimte scheidt.

Oplevering van het gebouw wordt begin 2016 verwacht. 

Reageer op dit artikel