nieuws

Agendatip: One Lectures

Architectuur

ARCAM organiseert samen met de Academie van Bouwkunst in Amsterdam een nieuwe lezingenreeks onder de titel One Lectures. De lezingenreeks is bedoeld voor architectuurstudenten en andere belangstellenden. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over onderwerpen uit architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

De reeks begint 11 september, op de dag af dertien jaar na de aanslagen door Al Qaeda van 2001, met architectuurhistoricus en schrijver Wim de Wagt die een lezing houdt over de wederopbouw van het World Trade Center in New York. In een verhaal van een uur, met veel unieke beelden, gaat hij onder meer in op de betekenis van architectuur als kunst van het herinneren.

Tijdstip en locatie

De lezingen vinden plaats op donderdagavonden, start 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213. Kaarten à €5 zijn te koop via www.arcam.nl en aan de deur vanaf 19.30 uur. Academiestudenten hebben vrij toegang op vertoon van de collegekaart. De voertaal is Engels.

Reageer op dit artikel