nieuws

Stadion Athletic de Bilbao nadert voltooiing.

Architectuur

Het nieuwe stadion van Athletic de Bilbao in San Mamés is bijna klaar. De bouw startte in 2010, twee jaar naar de oorspronkelijke datum. Door wijzigingen in het ontwerp van Cesar Azkarate werd het begin van de bouwwerkzaamheden uitgesteld. De geplande capaciteit van het nieuwe stadion is 53.332, 13.500 meer dan in het huidige stadion.

 De bouw is verdeeld over twee fasen, de eerste fase, die in de eerste helft van dit jaar gerealiseerd is, zijn drie van de vier tribunes afgebouwd. In de tweede helft moet de bouw klaar zijn. Tijdens deze laatste fase is het oude stadion gesloopt en is de vierde tribune gebouwd. De uitbreiding werd gehinderd door de beperkte ruimte van de stedelijke ontwikkeling en de Rio de Bilbao-rivier. 

 Bilbao

Reageer op dit artikel