nieuws

LOLA wint Topos Landscape Award 2014

Architectuur

De Topos Landscape Award wordt jaarlijks uitgereikt aan landschapsarchitecten die een significante bijdrage hebben geleverd aan hun vakgebied. Innovatie en creativiteit spelen hierbij een belangrijke rol. Dit jaar gaat de prijs naar LOLA landscape architects.

LOLA wint Topos Landscape Award 2014

 

 

 

LOLA (LOst LAndscapes) is in 2006 opgericht door Eric-Jan Pleijster, Cees van der Veeken en Peter Veenstra. Het bureau is gevestigd in Rotterdam en bestaat uit 15 medewerkers, waaronder landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen. Interactie tussen stedelijkheid en natuurschoon staat centraal in het werk van LOLA. Ieder project wordt benaderd als een uniek onderdeel van een oneindig landschap. Vergeten en vervallen landschappen op verschillende schaalniveau’s worden getransformeerd tot levendige en fraaie plekken. 

Ecological Energy Network van LOLA, in samenwerking met .Fabric and Studio 1:1.

De Topos Landscape Award is in het leven geroepen om de vele uitdagingen en facetten binnen de landschapsarchitectuur onder de aandacht te brengen en te stimuleren en dan speciaal innovatie en creativiteit. LOLA landscape architects, de winnaar van dit jaar, staat bekend om zijn integratie van stad en platteland.

Dit jaar vindt de uitreiking van de Topos Landscape Award plaats op 8 oktober op de EPFL Universiteit in Lausanne, Zwitserland. De uitreiking is een onderdeel van een driedaags interdisciplinair symposium over het belang van het vakgebied. 

Reageer op dit artikel