nieuws

JA-prijs zoekt tijdelijke gevel en nieuwe entree

Architectuur

Het is weer mogelijk om in te schrijven voor de Jonge Architecten Prijs. In deze editie, de 16e, wordt om ontwerpen gevraagd voor een een tijdelijke (voorzet)gevel en een nieuwe entree van het gebouw van P/////AKT – Platform for Contemporary Art – in Amsterdam.

JA-prijs zoekt tijdelijke gevel en nieuwe entree

 

 

 

De werk- en expositieruimte van P/////AKT is gevestigd in een voormalig bedrijfsgebouw aan het Zeeburgerpad in het Oostelijk Havengebied. Het pand is inmiddels toe aan een architectonische vernieuwing die beter aansluit bij het karakter en de visie van het Platform for Contemporary Art.

Deelname aan de door ArchitectenWerk georganiseerde Jonge Architecten Prijs staat open voor master-studenten architectuur (ook interieurarchitectuur) en voor jonge architecten (ook interieurarchitecten) tot 40 jaar (peildatum leeftijd: 01 januari 2014). Ondanks de leeftijdsgrens kunnen architecten van 40 jaar of ouder toch meedoen. Zij kunnen eeuwige roem verwerven in het specicale ‘Veteranenklassement’.

De prijs bestaat uit twee rondes. De eerste gaat zoals gezegd over het ontwerp van een tijdelijke (voorzet)gevel en nieuwe entree van het gebouw van P/////AKT. Voor de tweede ronde wordt gezocht naar een opdracht voor een bescheiden woningbouwopgave die in de nabije toekomst gerealiseerd kan worden.

Collega Sander Woertman in de jury

De jury voor deze editie bestaat uit Pepijn Bakker, Sascha Glasl, Hans Hammink en onze eigen collega Sander Woertman. De juryleden zullen (per ronde en ieder van achter hun eigen computer) alle pdf-inzendingen integraal bekijken en elk ontwerp voorzien van een cijfer. De cijfers worden bij elkaar geteld en zo komt een (tussen)klassement tot stand. Winnaar wordt diegene met de hoogste score.

Data

Definitief
– Sluitingsdatum inschrijving 1e ronde > 08 september 2014
– Sluitingsdatum inzendingen 1e ronde > 08 september 2014 (< 12.00 uur = middaguur)

Voorlopig
– Expositie en prijsuitreiking 1e ronde begin oktober 2014
– Bekendmaking opgave 2e ronde begin oktober 2014
– Sluitingsdatum inzendingen 2e ronde half november 2014
– Expositie en prijsuitreiking 2e ronde JA Prijs 2014 half december 2014

Meer informatie 

Reageer op dit artikel