nieuws

Droomhuis uitproberen tijdens Huizennacht

Architectuur

Huizenzoekers die het lastig vinden om de knoop door te hakken een woning te kopen, krijgen binnenkort een wel heel opmerkelijke mogelijkheid: een nachtje slapen in hun beoogde droomhuis. Na de Open Huizendag komt er nu ook een Nationale Huizennacht. De eerste is op 17 oktober. Het is een initiatief van hypotheekverstrekker Nationale-Nederlanden.

Droomhuis uitproberen tijdens Huizennacht

Op deze manier kunnen ze ervaren hoe het is om langere tijd in het huis te zijn en dat geeft ze wellicht het laatste zetje om tot een definitieve aankoopbeslissing over te gaan, aldus het financiële concern.

Nationale-Nederlanden kreeg van hypotheekklanten vaak de opmerking dat 1 of 2 huizenbezoeken van 20 minuten wel erg kort zijn voor het nemen van een belangrijke beslissing als het kopen van hun huis. Zo ontstond het idee van de Nationale Huizennacht.

Samenwerking met Funda en NVM

Bij het evenement wordt samengewerkt met huizensite Funda van makelaarsorganisatie NVM. Beide partijen hopen dat veel makelaars en huizenverkopers mee zullen doen aan het initiatief, waar de komende weken actief campagne voor wordt gevoerd. Bij succes zal de Nationale Huizennacht vaker worden georganiseerd.

Bron: West_online

Reageer op dit artikel