nieuws

Climate App voor klimaatbestendige steden

Architectuur

Grontmij, Witteveen+Bos, Deltares, het KNMI en Bosch Slabbers Landscape + Urban Design hebben een climate app ontwikkeld. De app draagt oplossingen aan om steden bestendig te maken tegen ‘het nieuwe weer’.

Climate App voor klimaatbestendige steden

Overstromingen, hevige neerslag, droogte en hitte. Stedenbouwkundigen, ingenieurs, beleidsmakers en belangenorganisaties wereldwijd staan voor de uitdaging om hun steden bestand te maken tegen klimaatverandering. In de afgelopen jaren is hiernaar zeer veel onderzoek gedaan en zijn er boeken volgeschreven met mogelijke maatregelen. De gratis tool Climate App maakt deze maatregelen gemakkelijk toegankelijk.

Testlocaties

De App is ontwikkeld voor wereldwijde toepassing en is getest in Ho Chi Minh City, Kopenhagen en New Orleans. In Nederland is de app getest in Rotterdam, Delft en de provincie Utrecht. Op basis van eenvoudige criteria als schaal, landgebruik en type project selecteert en rangschikt de app mogelijke maatregelen. Hiermee krijgt de gebruiker snel inzicht in de meest relevante maatregelen bij nieuwbouw, herstructurering of renovatie.

Downloaden

De Climate App is te gebruiken via www.climateapp.nl en beschikbaar in de Appstore van Apple en de Playstore van Google.

Reageer op dit artikel