nieuws

Canary Wharf in aanbouw

Architectuur

Canary Wharf is een groot financieel centrum in volle ontwikkeling in het district ‘Tower Hamlets’ in Londen. De stadsplanners keurden onlangs een belangrijk deel van dit project goed.

Canary Wharf in aanbouw

 

 

 

Het ontwerp, genaamd ‘Wood Wharf’, bestaat uit dertig nieuwe gebouwen. Allies en Morrison dachten het uit. Het omvat een cilindrische woontoren van Herzog & de Meuron, 3.100 woningen, 240 duizend vierkante meter kantoorruimte, een basisschool, een medisch centrum, een buurthuis, een hotel, en ongeveer honderd verkooppunten. In totaal biedt het project 3,6 hectare aan openbare ruimte.

De eerste fase van de ontwikkeling bevat de toren van Herzog & de Meuron en gebouwen door Stanton Williams en Allies en Morrison en zal 884 woningen en 20 duizend vierkante meter kantoorruimte realiseren. De projectontwikkelaar, Canary Wharf Group, wil eind 2014 starten met de werkzaamheden en hoopt de eerste gebouwen te kunnen openen in 2018.

Lees verder op architectura.be

 

Reageer op dit artikel