nieuws

Vakantietip: (Mens)apenhuis Wilhelma dierentuin Stuttgart

Architectuur

Net als een bergrug, maar in dit geval van beton, ligt het nieuwe (mens)apenhuis van de Wilhelma Stuttgart dierentuin in het omringende landschap. Hascher Jehle uit Berlijn maakte het ontwerp waarin met behulp van WE-EF projectoren de Afrikaanse jungle wordt nagebootst.

 

 

In het nieuwe apenverblijf huizen gorilla’s en bonobo-apen die hiermee 13x zoveel leefruimte hebben gekregen dan in hun vroegere woonplaats. Hascher Jehle ontwierp voor de apen binnen- en buitenverblijven die door een lange strook voor de bezoekers waarneembaar zijn.

 

De behuizingen zijn voorzien van grote glazen wanden voor een zo dicht mogelijk contact tussen mens en dier. Vegetatie van 75 plantensoorten uit de Afrikaanse tropen zorgt voor een jungle sfeer maar ook voor een plaats waarin de dieren zich terug kunnen trekken. De planten worden belicht door meer dan 100 WE-EF FLC240 projectoren. 

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel