nieuws

Steven Holl onderscheiden met Praemium Imperiale

Architectuur

Steven Holl mag de 2014 Praemium Imperiale prijs ontvangen voor architectuur. Deze kunstprijs wordt jaarlijks toegekend door de Japan Art Association. Hij volgt daarmee in de voetsporen van David Chipperfield, Tadao Ando, Alvaro Siza, Zaha Hadid en wijlen Henning Larsen.

 

 

De Amerikaanse architect Steven Holl is een van de vijf laureaten van de Praemium Imperiale Awards. De prijzen worden ook uitgereikt aan schilders, beeldhouwers, muziek en film/theater. Elke laureaat ontvangt 15 miljoen yen, een diploma en een medaille, op de ceremonie in oktober in Tokio.

Holl is bekend van zijn projecten als de Linked Hybrid-torens in Peking, het Heart-museum in het Deense Herning, Higgings Hall in New York en het Surfmuseum in Biarritz. Holl startte zijn praktijk in New York in 1976, na diverse studies in Washington, Rome en Londen. Zijn eerste internationale opdracht Void Space/Hinged Space Housing in Fukuoka was op uitnodiging van de Japanse architect Arata Isozaki. Holl ontving in 2012 ook de AIA Gold Medal.

 

Reageer op dit artikel