nieuws

Rotterdam Wijnhaven hotel rijker

Architectuur

Het Wijnhavengebied in Rotterdam wordt opgeluisterd met het Ibis Rotterdam City Centre. Het ontwerp van KCAP Architects in samenwerking met Atelier Archange voor het interieur moet met zijn 139 kamers en een loungeconcept het gebied een impuls geven.

Rotterdam Wijnhaven hotel rijker

 

Architectenbureau KCAP Architects, onder leiding van Han van den Born, verrichtte diverse studies naar bouwconstructies en –materialen voor gevels, binnenwerk en fundering. Naast het exterieur zorgt ook het interieurconcept van ibis Rotterdam City Centre – ontworpen door Atelier Archange – voor een compleet nieuwe gastervaring.

De uitstraling van de Wijnhavenkade en het hotel lopen in elkaar over, dit dankzij de gebruikte natuurstenen keien op de begane grond. De duurzaamheid wordt bereikt door delen van het voormalige naoorlogse kantoor op de locatie opnieuw te gebruiken, zoals de kelder, de fundering en de begane grond, deze bleven in tact voor de nieuwbouw.

Bewoners en werkende van het Wijnhavengebied krijgen met de komst een nieuwe attractie erbij, een lounge area en een zonnig terras aan het water.

Reageer op dit artikel