nieuws

Prettig wachten door NL Architects

Architectuur

Wachten duurt doorgaans lang; dat is mede de reden dat ProRail het station van Delfzijl onder handen laat nemen om de wachttijd voorde reizigers wat aangenamer te maken. Eind van het jaar levert aannemer Geveke Bouw en Ontwikkeling uit Haren het resultaat op, naar een ontwerp van NL Architects.

Prettig wachten door NL Architects

De wachtruimte van station Delfzijl was lange tijd gesloten voor reizigers. Toenemende overlast en een daardoor afnemende sociale veiligheid deed de beheerder ertoe besluiten de wachtruimte op slot te doen. “De enigszins onlogische indeling van het station werkte de overlast in de hand”, zegt projectleider Gerben Kreuger. ProRail denkt dat te kunnen voorkomen door de centrale wachtruimte transparanter te maken, waardoor mensen die buiten lopen meer zicht krijgen op wat binnen gebeurt. De sociale veiligheid neemt wat ProRail betreft nog meer toe wanneer commerciële bedrijven de aanbouwen huren.

Prettig wachten

De opknapbeurt van de stationshal in Delfzijl valt onder het Programma Prettig Wachten. Delfzijl is daarmee één van de 25 stations die volgens dit programma onder handen worden genomen. Grofweg de helft daarvan is inmiddels gereed. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu financiert het werk mee, met de betreffende gemeente en provincie en NS Stations.

Bron: Cobouw

 

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel