nieuws

OMA met drie projecten kans op WAF Award Singapore

Architectuur

OMA is met De Rotterdam, het hoofdkantoor voor G-Star Raw en de Shenzhen Stock Exchange genomineerd voor de WAF, World Architecture Festival in Singapore.

OMA met drie projecten kans op WAF Award Singapore

 

 

 

 

De Rotterdam

De drie gestapelde en onderling verbonden torens van De Rotterdam van OMA zijn 150 meter hoog en tellen 44 verdiepingen. Ze overspannen een breedte van meer dan 100 meter. Het compacte gebouw van 160.000 vierkante meter bevat 60.000 m2 kantoorruimte, 1.500 m2 horeca, een viersterren lifestyle-hotel van NH Hoteles met 2.000 m2 congres- en eventruimten en 280 kamers, leisure voorzieningen, een parkeergarage met plaats voor zo’n 670 auto’s en 240 woningen. Samen vormen zijn een verticale stad aan de Wilhelminapier in Rotterdam. De Rotterdam is genomineerd in de categorie Opgeleverde Gebouwen, zowel nieuw of oud.

G-Star Hoofdkwarier OMA _ WAF Nominatie 

Hoofdkantoor G-Star Raw

Het 140 meter lange gebouw staat als een hangar op een podium. In de schil, die door het donkere beton een stoere maar tevens enigszins chique uitstraling krijgt, zijn functies ondergebracht die de kern van het gebouw ondersteunen. Deze kern van verschillende creatieve afdelingen is gesplitst in 5 glazen volumes die ten opzichte van elkaar verschuiven. Het rechter volume is naar voren geschoven en opgetild boven de entree, door het grote overstek werkt het als driedimensionaal uithangbord. De RAW-space, de negatieve ruimte onder de schil die ontstaat door de verschuivingen, kan worden afgesloten met monumentale glazen hangardeuren van vier verdiepingen hoog. Hierdoor kan het gebouw wisselende gedaantes aannemen voor het langsrijdende publiek. Het gebouw is in de categorie Opgeleverde Gebouwen, Productie en Recycling genomineerd.

Shenzhen Stock Exchange_OMA_WAF Nominatie 

Shenzhen Stock Exchange

De Shenzhen Stock Exchange is 254 meter hoog en bevat 46 etages en bestaat uit een toren met een opgetilde plint. Het gebouw bevat de kantoren van de SSE en een beurszaal. Onder de plint kunnen festivals worden gehouden en andere activiteiten worden ontplooid. Dit gebouw staat op de kandidatenlijst voor de prijs in de categorie Opgeleverde Gebouwen, Kantoren.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel