nieuws

Gezocht: goed onderkomen voor glazen muziekzaal

Architectuur

Rinkelt binnenkort het glas in de Amsterdamse Beurs van Berlage als de glazen muziekzaal wordt afgebroken? Als het aan de directie van de Beurs ligt wel maar als het Mick Eekhout ligt zeker niet. Hij is dringend op zoek naar een nieuw onderkomen voor zijn samen met Pieter Zaanen ontworpen glazen Octatubeconstructie.

Gezocht: goed onderkomen voor glazen muziekzaal

 

 

 

De Glazen Muziekzaal, in 1988 geproduceerd en in 1989-1990 gebouwd, gaat afgebroken worden op last van de huidige directie van de Beurs van Berlage, die in plaats van de 200 stoelen van de concertzaal 700 stoelen in de Graanzaal wil hebben voor conferenties.

 Glazen Zaal Beurs van Berlage De Glazen Muziekzaal bestaat 25 jaar (geproduceerd in 1988 en gebouwd in 1989-1990) en is de eerste grote kozijnloze glasconstructie in Nederland. De Glazen Zaal is indertijd gebouwd voor het NedPhO, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het kamermuziekorkest.

De eerste glazen muziekzaal dreigt nu te verdwijnen nu zijn belangrijkste gebruiker is verhuisd en de Beurs van Berlage andere (budgettaire) intesses heeft. Sinds een jaar wordt gezocht naar een ander groot pleeggebouw maar dat is tot op heden niet gelukt.

Gezocht wordt naar ruimte voor een zaal met uitstekende akoestische eigenschappen, geschikt voor muziek en voor lezingen. De zaal is 10 m hoog, 9 tot 13 m breed, 22 m lang en bevat maximaal 200 stoelen.

Ben je geïnteresseerd?
Mail dan naar Octatube
of naar
Mick Eekhout.

Reageer op dit artikel