nieuws

Topzeilcentrum krijgt nieuwbouw in Scheveningen

Architectuur

De Hellingweg 127 in Den Haag wordt de locatie van het Nederlands Topzeilcentrum Den Haag. Ook wordt op het naastgelegen terrein Rederij van der Zwan vergroot. Het plan van de gemeente Den Haag en Architectenbureau Filip Mens en NwA Architecten wordt de komende tijd uitgewerkt.

Topzeilcentrum krijgt nieuwbouw in Scheveningen

 

Het voorlopig ontwerp van Architectenbureau Filip Mens en NwA Architecten  voor het nog te bouwen complex bestaat uit verschillende bouwdelen met terrassen, die samen één geheel vormen. Door gebruik te maken van schuine dakvlakken, voegt het gebouw zich naar de omgeving. De dakbedekking wordt als groen dak uitgevoerd. Het geheel krijgt een maritieme uitstraling. De gevels worden uitgevoerd in een visgraat motief, met gerecycled en duurzaam materiaal. Verder worden grote glasvlakken toegepast, die de gebruikers optimaal uitzicht zullen bieden op de fantastische omgeving.

Op de begane grond bevindt zich het botenhuis aan de nieuw ontstane binnenplaats, met direct zicht op de slipway (helling om boten in de haven te water te gaan) en de kom. Op dit terrein zal het een komen en gaan van bootjes worden, met name tijdens zeilevenementen, die hier in de toekomst vaak zullen gaan plaatsvinden.

De gemeente gaat binnenkort met de huidige gebruikers in gesprek om te overleggen over de gevolgen van dit besluit.

Reageer op dit artikel