nieuws

Render Ster van de Week – Lines of Memories

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom, architecturelab of Archdaily. Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – Lines of Memories

 

 

Deze week, Lines of Memories van het team van ONZ Architects, MDesign, LOLA Landscape Architects en 24H Architecture. Zij wonnen met deze inzending de tweede prijs in de ideeënprijsvraag voor het Gallipoli Peninsula Historical Natural Park Areas in Turkije.

 Lola_Turkije_Renderster

 LOLA _ RenderSter

Het project is bedoeld om de herinnering aan het geweld van de oorlog levend te houden. Het huidige landschap is niet veranderd sinds de strijd in de Dardanelles. Nu resten er alleen nog graven en gedenkmonumenten aan het geweld. Deze twee elementen zijn gebruikt in het ontwerp ‘Lines of Memories’.

 LOLA _ RenderSter

De diverse gedenktekens vormen een pad door het gebied waarmee de grootte van het gebied zichtbaar wordt. De beste manier om het voormalige oorlogsgebied te ‘beleven’ is te voet. De voetpaden strekken zich uit over het eiland waardoor het mogelijk is gedurende een dag of zelfs een week te wandelen.

 LOLA _ RenderSter

Op het eiland zijn verschillende accommodaties voor overnachtingen of gastronomie aanwezig. Waarmee ‘Walking on Gallipoli dezelfde ervaring oplevert als de voettocht naar Compostela, een healing experience.”

 LOLA _ RenderSter

 LOLA _ RenderSter

Reageer op dit artikel