nieuws

Nominaties Daylight Award 2014 bekend

Architectuur

De nominaties voor de Daylight Award 2014 van de Stichting Living Daylights zijn bekend. Voor de prijs kwamen meer dan tachtig gerealiseerde projecten binnen. De jury keek bij de beoordeling naar de relatie tussen de functie van de projecten en de ingezette daglichtmiddelen en in welke mate de daglichtaspecten binnen de gebouwen bepalend zijn en of daarin een optimum is bereikt in verhouding tot de architectuur en het gebruik van kunstlicht.

Nominaties Daylight Award 2014 bekend

De nominaties in de categorie utiliteitsbouw:

Rotterdam Centraal Station door Team CS (Benthem Crouwel, MVSA Meyer en Van Schooten Architecten en West 8)
Onderwijscentrum Erasmus MC door Claus en Kaan
Erasmus Paviljoen door Powerhouse Company
Het Nieuwe Rijksmuseum door Cruz y Ortiz Arquitectos
Turnzaal Nieuw Welgelegen door NL Architects

Woningbouw

In de categorie woningbouw zijn geen nominaties aangewezen. Ondanks de aandacht en vakmanschap van de negentien projecten ingezonden projecten achten de juryleden de woningbouwprojecten niet innovatief genoeg voor een Daylight Award. Wel zullen zij binnen deze categorie een aantal eervolle vermeldingen toekennen.

De winnaar wordt op 22 september tijdens het congres Licht 2014 in het World Forum Congresgebouw in Den Haag bekend gemaakt. 

Meer informatie 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel