nieuws

Call for Entries voor nieuw Guggenheim Museum in Helsinki

Architectuur

De Solomon R. Guggenheim Foundation wil een nieuw Guggenheim museum bouwen in Helsinki. De ontwerpwedstrijd staat open voor architecten wereldwijd. Inzenden kan tot 10 september.

De Guggenheim Foundation hoopt op inspirerende, voorbeeldige inzendingen die kunst en architectuur bij elkaar brengen, die passen in de rijke architectuurtraditie van Helsinki en die deze traditie verder verrijken met een betekenisvolle aanvulling.

Directeur Richard Armstrong van de stichting: “Het winnende ontwerpteam krijgt een plek in illuster gezelschap, zowel voor wat betreft Helsinki’s eerdere architecten, waaronder Alvar Aalto en Eliel Saarinen, als wat betreft de architecten die al bouwden voor het Guggenheim, waaronder Frank Lloyd Wright, Frank Gehry en Atelier Bow-Wow, dat een vernieuwende carbonconstructie creëerde voor het BMW Guggenheim Lab.”

 

Het museum komt aan de waterkant te staan van Helsinki’s zuidelijke haven.

Eerste ronde

De ontwerpwedstrijd heeft twee rondes. In de eerste ronde worden de inzendingen beoordeeld op hun architectonische kwaliteit, hun relatie met hun directe omgeving en Helsinki als geheel, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid (waaronder materiaalkeuze) en bruikbaarheid.

Alle inzendingen worden gepubliceerd op een website, waarbij extra aandacht uitgaat naar de dertig inzendingen die de jury het beste vindt. De Guggenheim Foundation heeft al voor de opening van de designcompetitie 700 informatieaanvragen binnengekregen.

Meer informatie

 designguggenheimhelsinki.org

 

 

Reageer op dit artikel