nieuws

Week van het Lege Gebouw

Architectuur

Van 22 tot en met 26 mei 2014 vindt in de leegstaande Julianakazerne in Den Haag voor de tweede maal de Week van het Lege Gebouw plaats. Zeventig studenten werken in interdisciplinaire teams aan nieuwe oplossingen voor leegstand. Tijdens een verblijf van vijf dagen onderzoeken de teams de herbestemmingsmogelijkheden van het complex. Op 26 mei vindt een publieke presentatie plaats van de resultaten.

Week van het Lege Gebouw

 

Rijksbouwmeester Frits van Dongen constateert dat voor het verantwoord aanpakken van het maatschappelijke probleem van leegstand nieuwe vaardigheden nodig zijn.

“De transformatie-opgave vraagt van alle betrokkenen een fundamenteel andere benadering van de bouwopgave. Integraliteit is daarbij een van de sleutelwoorden. Een nieuwe, jonge generatie professionals kan voorop gaan in deze nieuwe bouwcultuur.”

In de Week van het Lege Gebouw leren studenten van de opleidingen vastgoed, ontwerp, erfgoed en renovatie samen te werken in interdisciplinaire teams, aangevuld met experts uit de vakwereld.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel