nieuws

Render Ster van de Week – China paviljoen World Expo

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom, architecturelab of Archdaily. Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – China paviljoen World Expo

 

Het New Yorkse architectenbureau Studio Link-Arc en een team van de Tsinghua Universiteit in Beijing hebben onlangs de competitie gewonnen voor het Chinese paviljoen voor de wereldexpo, die volgend jaar wordt gehouden in Milaan.

Studio Link-Arc, dat wordt geleid door de Chinese architecten Yichen Lu en Qinwen Cai, en door de Amerikaan Kenneth Namkung, ontwierp ‘een wolk, zwevend boven een land van hoop’. De akker met graan hoort bij het ontwerp.

Het zwevende dak wordt straks gemaakt van grote bamboe shingles. Deze rusten op een houten constructie, die oploopt naar de uiteinden. Daarmee refereert hij aan de traditionele Chinese bouwkunst. De constructie is echter ontworpen om met moderne technologieën te worden vervaardigd.

 

 China Paviljoen

 

 

 

Bron: Dezeen

Reageer op dit artikel