nieuws

Hockeyaccommodatie Genneper Parken door diederendirrix

Architectuur

diederendirrix is na een architectenselectie aan de haal gegaan met de opdracht voor een nieuw te bouwen hockeyaccommodatie in de Genneper Parken in Eindhoven. Het wordt het onderkomen van de hockeyverenigingen EMHC en Oranje Zwart die gaan fuseren. De accommodatie komt in het huidige park dat zijn groene karakter behoudt.

Hockeyaccommodatie Genneper Parken door diederendirrix

In het ontwerp van diederendirrix wordt rekening gehouden met de mogelijkheid om aan hockey gerelateerde sportevenemten plaats te laten vinden. Het gebouw wordt hierdoor  flexibel en duurzaam en sluit aan bij de landschappelijke kwaliteit en de activiteiten in het park.

diederendirrix ontwierp eerder de deze zomer opgeleverde nieuwe campus van de Internationale School Eindhoven waar de onderwijsfuncties zijn aangevuld met een breed scala aan sportvoorzieningen. Ruim een maand geleden is er gestart met Activiteitencentrum Bentinckspark in Hoogeveen dat onder meer bestaat uit een topsporthal met 1000 vaste tribuneplaatsen.

Reageer op dit artikel