nieuws

Frans bureau ontwerpt Natuurkundemuseum Berlijn

Architectuur

Het Natuurkundemuseum in Berlijn huist de grootste natuurhistorische collectie van Duitsland. Met meer dan 30 miljoen objecten barst het museum uit zijn voegen. De 13 meter hoge Brachiosaurus smeekte al een hele poos om een nieuwe locatie en het lijkt erop dat zijn wens in vervulling gaat. Het Franse NAS Architecture won de internationale wedstrijd om een nieuw museum te ontwerpen.

Frans bureau ontwerpt Natuurkundemuseum Berlijn

Het  bureau uit Montpellier won de wedstrijd voor de tweede bouwfase van het museum. Deze richt zich op de restoratie- en modernisatie van de collectieruimtes.

De monumentale trappenhal en de verlaten collectieruimtes in de centrale en zijvleugels van de bovenste verdiepingen worden opgenomen in de bezoekruimtes. Bezoekers kunnen dus genieten van extra tentoonstellingsruimte.

Lees meer op www.architectura.be

Reageer op dit artikel