nieuws

De Hef in Rotterdam wordt avonturenbrug

Architectuur

De in onbruik geraakte Rotterdamse spoorbrug De Hef krijgt mogelijk een tweede leven. Stichting Hef Experience wil het Rijksmonument uit 1927 opknappen en er een restaurant, loop- en klauterroutes en een museum in onderbrengen. De stichting riep hiervoor de hulp in van 1a1b architectuur.

De Hef in Rotterdam wordt avonturenbrug

Als het aan de stichting en aan 1a1b architectuur ligt, wordt de historische hefbrug straks een van de grootste liften ter wereld. De 55 meter brede val (het bewegende brugdeel) moet straks zo’n tweehonderd mensen tegelijk naar een hoogte van 48 meter kunnen vervoeren. Voor de durfals is er ook een bridge climb voorzien die voert via de smalle trappen van de zuidtoren en de krappe loopbrug in de top naar de noordtoren. ‘Tokkelen’ vanaf de val – via diagonaal gespannen lijnen, kan ook. 

Het zwaar verroeste industriële monument ondergaat sowieso in 2015 groot onderhoud waarvoor de val tijdelijk wordt verwijderd. Dura Vermeer, van meet af aan bij de planvorming betrokken, onderzoekt of de hele brug kan worden afgevoerd voor een conservatiebeurt op de RDM Campus. 

De totale kosten worden geschat op 6,7 miljoen. Daarvan hoopt de Stichting 3 miljoen binnen te halen uit het jaarlijkse Stadsinitiatief. Daarnaast is Brotherhood Holding van de horecabroers Tieleman betrokken als opdrachtgever.

Bron: Cobouw.nl

Reageer op dit artikel