nieuws

Antwerpen krijgt nieuwe maritieme school

Architectuur

De stad aan de Schelde krijgt er een nieuwe school bij. Dat de haven van ’t Stad van levensbelang is, onderstreept de bouw van een nieuw maritiem instituut. De Bouwerij Architecten ontwierp het KTA Zwijndrecht volgens de passiefhuisstandaard. De bouwwerken gaan in juni 2014 van start. Studiebureau Util staat in voor de stabiliteit, Cenergie voor de technieken.

Antwerpen krijgt nieuwe maritieme school

Het nieuwe gebouw heeft de vorm van een U. Het ene been is korter dan het andere, waardoor er een besloten ruimte ontstaat die verder doorloopt naar de aangrenzende open ruimte. Deze afgezonderde ruimte doet dienst als speelplaats voor de jongens en meisjes. Het instituut is een TSO en BSO school, hoewel dat met de hervorming van het onderwijs misschien zal veranderen.

Lees meer op architectura.be

Reageer op dit artikel