nieuws

Agendatip: Open Wikihouse #2

Architectuur

De derde industriële revolutie is een feit. Na de stoommachines en elektriciteit wordt het industriële proces momenteel bepaalt door communicatie en digitalisering (ICT). Volgens Wikihouse zorgen internet, open-source soft- en hardware er voor dat binnenkort ‘de fabriek’ overal is en iedereen ontwerper en bouwer kan zijn.

Agendatip: Open Wikihouse #2
SONY DSC

In architectuurcentrum RAP in Leiden vindt dinsdag 13 mei de tweede bijeenkomst over het Wikihouse plaats. Er wordt dieper ingegaan op de wereld rondom Wikihouse en de wereld van de productietechniek en materialen. Want wellicht is de ICT ver genoeg voor de revolutie, maar hoe staat het met de fysieke componenten van dit proces?

Op het programma staan TNO-onderzoeker Guus Mulder over ‘Smart Industry’, bouwinnovator Atto Harsta over biobased design en ontwerper/oprichter Daniel Venneman over Hermit House kant-en-klaar huisjes. Daarnaast schuiven Vincent Muller en Steve Swiggers van Holland Wikihouse aan.

Achtergrond

Rondom de nieuwe bouwmethode Wikihouse organiseren Holland Wikihouse en RAP Leiden vier bijeenkomsten waarin, aan de hand van een aantal thema’s, de makers samen met sprekers en publiek de bredere ontwikkelingen willen bespreken rondom zelfbouw, open-source, cnc, innovatie in de bouw en ontwerp. Om tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Wikihouse.

Wat:        Open Wikihouse #2: Wikihouse, State of the art?
Wanneer: 13 mei 2014, 20.00 uur
Waar:       RAP Leiden, Oosterkerstraat 16, Leiden (Meelfabriek)
Entree:     gratis, graag inschrijven via www.rapsite.nl

Wat is Wikihouse? Over de eerste bijeenkomst verscheen een verslag op onze website.

 Hermit House

Reageer op dit artikel