nieuws

Witteveen+Bos geselecteerd voor ontwerpwedstrijd Kaapstad

Architectuur

Witteveen+Bos is, met vier andere partijen, gekozen om deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd Density Syndicate, een denktank voor de stedelijke ontwikkeling van Kaapstad in Zuid-Afrika. De opgave is om voor drie uitdagende locaties een nieuwe maatschappelijke stedelijke ontwikkeling te ontwerpen.

Witteveen+Bos geselecteerd voor ontwerpwedstrijd Kaapstad

 

 

De gekozen Nederlandse partijen zijn naast Witteveen+Bos, NL Architects, Doepel Strijkers, H+N+S Landschapsarchitecten en Land+Civilization Compositions. De drie locaties voor de wedstrijd zijn een greenfield, een brownfield en een informal settlement. In mei 2014 vindt in het kader van de ontwerpwedstrijd de eerste workshop plaats in Kaapstad.

Ontwerpwedstrijd

Kaapstad heeft te kampen met urban sprawl, de migratie van mensen vanuit de stad naar het omringende platteland. Urban sprawl leidt in Kaapstad tot een gefragmenteerde stad: een lappendeken van verbroken zakelijke districten, welvarende ‘gated communities’ en arme townships. De ontwerpwedstrijd is een onderzoek naar mogelijkheden om de stedelijke dichtheid van Kaapstad te vergroten door de strategische samenwerking tussen ontwerpers, architecten en planners uit Nederland en Zuid-Afrika, die in wokshops in verschillende samenstellingen werken aan de drie locaties.

The Density Syndicate is een initiatief van het International New Town Institute, de African Centre for Cities (ACC) en het City of Cape Town Planning Department. De resultaten worden gepresenteerd tijdens de tentoonstelling van ACC ‘City Divided, City Desired’ in de Cape Town City Hall in oktober.

Reageer op dit artikel