nieuws

Video van de week: 3D video mapping

Architectuur

De virtuele wereld dringt steeds vaker de fysieke wereld binnen. ‘Augmented reality’ wordt werkelijkheid nu de Google Glass sinds enkele dagen voor iedereen verkrijgbaar is. Maar ook video-mapping is steeds populairder. Bij deze techniek wordt door middel van projectors de fysieke wereld verrijkt, wat verrassende effecten oplevert.

In de video van de week zie je hoe architectuur totaal kan veranderen als er een virtuele laag overheen komt. Het project van Urban Screen is gemaakt voor de 100ste verjaardag van de Rice University. De video biedt naast het resultaat ook een inkijkje in hoe het tot stand is gekomen. Met een digitaal model als onderlegger voor de projectie verandert het gebouw  in een 240 meter lang videoscherm. Het resultaat is een indrukwekkende wisselwerking tussen de fysieke en virtuele wereld.

Reageer op dit artikel