nieuws

Projectprijsvraag Werelderfgoed Kinderdijk

Architectuur

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk schrijft een projectprijsvraag voor een hoogwaardig inrichtingsplan voor de entreezone van het werelderfgoedgebied en een bezoekersgebouw. De intentie van de prijsvraag is om tot uitvoering van het winnende ontwerp te komen.

Projectprijsvraag Werelderfgoed Kinderdijk

De projectprijsvraag beslaat twee ronden. In de eerste ronde wordt gevraagd om een beknopte visie op de opgave. Uit de inzendingen selecteert een onafhankelijke vakjury vijf inzenders, die worden gevraagd om uitwerking van hun visie tot een structuurontwerp.  De ingediende schetsontwerpen worden tentoongesteld, waarbij bezoekers van hun reactie op de voorstellen te geven. De jury betrekt deze reacties bij de beoordeling van de inzendingen in de tweede ronde.

Beoordeling

De inzendingen worden beoordeeld op de sensitiviteit, waardecreatie, integraliteit, creativiteit en haalbaarheid.

Filmpje

Bekijk voor een indruk van het gebied het filmpje Windmills Continue to Transform the Dutch Landscape.

Meer info

open-oproep-werelderfgoed-kinderdijk

Reageer op dit artikel