nieuws

Bouw 400 Beethovenstraat begonnen

Architectuur

In Amsterdam is de eerste paal van 400 Beethovenstraat en de daaronder gelegen parkeergarage de grond in gegaan. Het ontwerp is van UNStudio. Het project en het naastgelegen 500 Beethovenstraat van Claus en Kaan maken beide deel uit van het Gershwingebied in het centrumgebied Zuidas in Amsterdam.

Bouw 400 Beethovenstraat begonnen

 

400 Beethovenstraat, ontworpen door UNStudio, omvat ongeveer 12.500 m2 kantooroppervlak verdeeld over 12 verdiepingen. Het pand verrijst op de hoek met de Gustav Mahlerlaan. Het krijgt bij de oplevering medio 2016 een certificaat Breem Excellent.

 500Beethovenstraat door Claus en Kaan 

500 Beethovenstraat

Ook 500 Beethoven is een kantoorpand. Hiernaast komen zes stadsvilla’s. Beide zijn ontworpen door architectenbureau Claus en Kaan. Kenmerkend is de scherpe horizontale belijning op de gevel. De balkons zijn gemaakt van wit natuursteen. Aan de westzijde komen een reeks verspringende loggia’s. Het gebouw wordt 6 verdiepingen hoog en heeft ook een mezzanine en ruimte voor voorzieningen.

Actie abonnement de Architect

 

 

Reageer op dit artikel