nieuws

Abu Dhabi legt stadspark aan in woestijn

Architectuur

Oliestad Abu Dhabi heeft grootse plannen. In samenwerking met ontwerper Thomas Heatherwick wil de stad een 125.000 m² groot park aanleggen. Het park is opgebouwd uit een gebarsten koepelvormige structuur die steunt op verschillende pilaren. De openingen in dit dak geven zicht op een groene omgeving die als ontmoetings- en ontspanningsplek zal dienen.

Abu Dhabi legt stadspark aan in woestijn

De koepel heeft dezelfde structuur als de door de hitte gebarsten woestijngrond. De 20 meter hoge structuur zorgt voor de broodnodige schaduw. Planten en bomen groeien onder dit dak, terwijl bezoekers de vele cafés, zwembaden en groentetuintjes kunnen bezoeken. Een bibliotheek en concertruimte zorgen voor extra aantrekkingskracht.

Lees meer op architectura.be

Reageer op dit artikel