nieuws

Throwback Thursday: Kunsthal Rotterdam

Architectuur

Dankzij ons onmetelijke archief kunnen wij de rubriek #ThrowbackThursday moeiteloos vullen. Wel zoeken wij naar een project, persoon of onderwerp dat nu actueel is. Deze week is dat de Kunsthal in Rotterdam. In 1993 bespraken wij het net opgeleverde project, in het maartnummer van de Architect de renovatie, allebei door OMA.

Throwback Thursday: Kunsthal Rotterdam

 

In 1993 schreven Bart Lootsma en Jan de Graaf: “In de jaren tachtig werden musea de paradepaardjes van de architectuur. Een beetje beroemde architect uit die periode heeft dan ook een museum op zijn naam staan. OMA heeft ondanks haar internationale faam nooit een museum gerealiseerd.
De interessantste bijdrage van OMA aan het architectuurdebat ligt dan ook niet zozeer in de historische reflectie als wel in het ensceneren van intensieve ervaringen. In dat licht bezien is het logisch dat, na het Nederlands Danstheater in Den Haag, het tweede cultuurgebouw dat OMA realiseert geen museum is, maar een Kunsthal.”

Kunsthal 

 Kunsthal_1993_OMA 

 Kunsthal_1993_OMA 

 Kunsthal_1993_OMA 

 Kunsthal_1993_OMA 

 Kunsthal_1993_OMA 

  

 Kunsthal_1993_OMA 

Onder: Kunsthal nu, foto’s Jeroen Musch

Kunsthal 2014_JeroenMusch 

Kunsthal 2014_JeroenMusch 

Kunsthal 2014_JeroenMusch  Lees meer over de renovatie van de Kunsthal in het maartnummer 2014 van de Architect.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel