nieuws

Studenten- en starterswoningen in Den Haag

Architectuur

Op de plek van het oude Sigmakantoor in Den Haag komen 303 studenten- en 153 starterswoningen. Het ontwerp is van AAA Architecten, die ook het ontwerp van buurman de Haagse Toren (in de volksmond Strijkijzer) maakte.

Studenten- en starterswoningen in Den Haag

 

De gemeente Den Haag en Bouwfonds European Residential Fund, het pan-Europese woningfonds van Bouwfonds IM (Investment Management) hebben hiervoor op de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes een overeenkomst ondertekend. De verwachting is dat ontwikkelaar Stebru nog in het tweede kwartaal dit jaar de eerste paal kan slaan. De totale investering bedraagt circa €54 miljoen.

Het nieuwe gebouw AAArchitecten bestaat uit drie delen. Er verrijst een toren van 75,5 meter hoog, een bouwdeel van 51,5 meter aan het Stationsplein en er komt lagere bebouwing langs het spoor van ongeveer 20 meter hoog. Ook komt er ruimte voor horeca en winkels en voldoende ruimte voor het parkeren van auto’s en fietsen.

Het hele gebied rond station Hollands Spoor is aan het veranderen. De toegenomen bouw van studentenwoningen versnelt dit. Steeds meer partijen investeren in dit deel van de stad. Wethouder Norder: “En dat verdient deze historische entree tot de Haagse binnenstad. Die straks uitnodigt tot verblijf. In augustus starten we met de aanleg van een nieuw Stationsplein: overzichtelijk, gezellig en veilig. Met hoogwaardig openbaar vervoer. Het wordt een plek die bruist van de activiteiten, midden in het centrum van het Haagse studentenleven. Met 32.000 studenten, die er steeds vaker voor kiezen om hier te gaan wonen. Dat brengt het gebied tot leven, en trekt steeds meer nieuwe investeerders en voorzieningen als horeca en winkels.”

Reageer op dit artikel