nieuws

Oproep Stad in Zicht – Ontwerp je ideale stad

Architectuur

We hebben allemaal wel eens van die momenten “Woonde ik maar op een onbewoond eiland.” Tegelijkertijd heb je dan ook ideeën over de invulling. Je hebt nu de mogelijkheid om deze ideeën te delen met de gemeente Amsterdam en Arcam. Het onbewoonde eiland is in dit geval het Centrumeiland, het opgespoten schiereiland verbonden aan het Haveneiland in IJburg. Inzenden kan tot 21 mei.

Oproep Stad in Zicht – Ontwerp je ideale stad

Alle ideeën zijn welkom op welke manier dan ook. Het kunnen ruwe schetsen, maquettes, beschrijvingen of foto’s zijn. Iedereen kan meedoen: Amsterdammers en niet-Amsterdammers, jong en oud, architect of niet. Inzenden kan tot 21 mei.

Alle ingezonden ideeën worden door Arcam verzameld en ter inzage geplaatst op een speciale website. Afhankelijk van het aantal inzendingen worden de ideeën verwerkt in een tentoonstelling, die in de zomer van 2014 te zien zal zijn.

Inzenden

Inzenden kan door een plan te maken voor het Centrumeiland. Daarbij hoef je alleen rekening te houden met vier zaken:
– Het gebied heeft een grootte van 22 hectare (44 voetbalvelden);
– Het Centrumeiland is een schiereiland en dus grotendeels omgeven door water;
– Het gebied kent een lichte bolling in het midden van het eiland;
– Voor de westzijde van het eiland komt een waterbreker te liggen (een soort dam, niet verbonden met het eiland).

Meer informatie

Reageer op dit artikel