nieuws

Inschrijven voor Houtprijs 2014

Architectuur

Tot 1 mei 2014 kunnen architecten, ontwikkelaars en bouwkundige instellingen houtrijke ontwerpen en innovaties insturen voor de Houtprijs 2014. De tweejaarlijkse prijsvraag wordt georganiseerd door Centrum Hout om nieuwe technieken, toepassingen én de vele mogelijkheden van de hernieuwbare grondstof hout in de schijnwerpers te zetten.

Inschrijven voor Houtprijs 2014

 

De Houtprijs kent twee categorieën: de Houtarchitectuurprijs en de Houtinnovatieprijs. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige vakjury onder leiding van BNA directeur Fred Schoorl. Hoogleraar Productontwikkeling aan de TU Eindhoven Jos Lichtenberg neemt het voorzitterschap van de vakjury van de Houtinnovatieprijs op zich.

Houtarchitectuurprijs

De Houtarchitectuurprijs staat open voor bouwprojecten die de unieke eigenschappen van hout goed in beeld brengen. Niet de grootte van het project is bepalend, maar de vormgeving en juiste toepassing én detaillering van hout. Het project moet in Nederland gerealiseerd zijn tussen 1 maart 2012 en 1 maart 2014. De jury beoordeelt niet alleen de esthetische uitstraling, maar ook de functionele kwaliteiten in ontwerp, constructie, uitvoering en detaillering. De Houtarchitectuurprijs kent vier categorieën: utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie/restauratie en overige.

 Houtinnovatieprijs 2012
Winnaar van de Houtinnovatieprijs 2012: Parametrische klimwand, ONL

Houtinnovatieprijs

De Houtinnovatieprijs richt zich op innovatieve houttoepassingen in de bouw, zoals nieuwe technieken, productverbeteringen, bijzondere bouwmethoden of werkwijzen die een betere kwaliteit of grotere acceptatie van houttoepassingen teweegbrengen. De vakjury beoordeelt de inzendingen in hoeverre de plannen de concurrentiepositie van hout(-producten) versterken, van recente datum zijn, bijdragen aan duurzaam bouwen én in ons land in de praktijk toepassing vinden dan wel beschikbaar zijn.

Inschrijven 

De formulieren voor inschrijving zijn te vinden op www.centrum-hout.nl en www.dehoutprijs.nl. De sluitingsdatum voor inschrijving is 1 mei 2014. Rond de zomer maakt de jury de genomineerden bekend en wordt het publiek uitgenodigd te stemmen voor de publieksprijs. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Nationale Houtdag op 7 oktober 2014.

Reageer op dit artikel