nieuws

Brug als werkplek

Architectuur

Aan de Turnhoutsebaan in Antwerpen wordt een nieuw gebouw voor Mundo Antwerpen opgetrokken. B-Architecten sleepten de opdracht in de wacht. In Mundo Centra gaan bewoners van het collectieve kantoorgebouw een interactie met elkaar aan wat resulteert in een verhoogde zichtbaarheid. Daarnaast levert het delen van diensten en materiaal praktische voordelen op.

Brug als werkplek

Het winnende ontwerp van B-architecten bestaat uit een bio-ecologisch passieve brugconstructie die kantoorruimtes, vergaderzalen, ontmoetingsruimtes, tentoonstellingsruimtes en opslagruimtes bevat.

In het binnengebied komt er een ecologische stadstuin die het nieuwe kinderdagverblijf verbindt met het bestaande Eco-huis. De aanvang van de werken is voorzien voor eind 2014. Ongeveer een jaar later zal het gebouw in gebruik genomen worden. 

Reageer op dit artikel