nieuws

Banksy voor Syrië op Rijksmuseum

Architectuur

Om aandacht te vragen voor de situatie in Syrië, wordt vanavond een speciaal gemaakt, metershoog werk van de graffiti-artiest Banksy op het Rijksmuseum geprojecteerd. Gelijktijdig zal deze afbeelding ook op onder andere de Eiffeltoren, het Sydney Opera House en het Rode Plein in Moskou te zien zijn.

Ook op het Lincoln Memorial in Washington, Trafalgar Square in London en in Zaatari, het grootste Syrische vluchtelingenkamp in Jordanië, zal het beeld van Banksy worden geprojecteerd. Het evenement is georganiseerd door internationale hulporganisaties, die hiermee een oproep doen aan de internationale gemeenschap om een humanitaire oplossing voor het conflict in Syrië te vinden. Zaterdag is het drie jaar geleden dat het Syrische volk in opstand kwam.

Aangepast

Banksy paste zijn beroemde tekening van een meisje met een hartvormige ballon voor de gelegenheid speciaal aan: ze kreeg een hoofddoekje en iets andere kleding. De mysterieuze Britse graffiti-kunstenaar werkt zelden mee met dergelijke acties, maar volgens de woordvoerder van Amnesty International gaat de schrijnende situatie in Syrië hem aan het hart. Naast Amnesty werken ook de Nederlandse afdelingen van organisaties als Stichting Vluchteling HIVOS, Oxfam, Save the Children en het Syrisch Comité mee met de wereldwijde actie.

Bron: Bright

Reageer op dit artikel