nieuws

Architecten vinden zichzelf opnieuw uit

Architectuur

Volgens de Engelse criticus Joseph Rykwert, winnaar van de RIBA Gold Medal, verkeert de architectuur in permanente staat van crisis. Na een half decennium van financiële en technische stagnatie raken steeds meer architecten ervan overtuigd dat de wereld niet meer wordt zoals hij was. Nieuwe uitdagingen dienen zich aan. Prijsstijgingen in onroerend goed bedreigen de sociale menging die in steden van oudsher mogelijk is.

Architecten vinden zichzelf opnieuw uit

 

Een andere grote uitdaging ziet Rykwert in klimaatverandering. Om relevant te blijven moeten architecten zichzelf opnieuw uitvinden. De dienstkaarten die Alijd van Doorn in opdracht van de BNA ontwikkelde, helpen daarbij.

In de rubriek ‘strategie’ besteedt de Architect de komende periode aandacht aan nieuwe architectenpraktijken. Lees meer in ‘Strategie – Architecten vinden z

Reageer op dit artikel