nieuws

Aanbesteding Bezuidenhoutseweg naar KAAN

Architectuur

De Rijksgebouwendienst heeft het ontwerp van KAAN Architecten voor het consortium Facilicom PPS B30 aangewezen als winnaar van het PPS project Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag. Het winnende ontwerp moet van het gesloten, hiërarchische gebouw een open en transparant gebouw maken.

Aanbesteding Bezuidenhoutseweg naar KAAN

 

 

Het Rijksmonument uit 1917 dat gebouwd is voor het Departement van Landbouw, Natuur en Visserij en tot 2013 in gebruik was door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wordt omgebouwd tot hét nieuwe kenniscentrum van de Rijksoverheid.

Vanaf 2016 zal het vernieuwde B30 het gezamenlijk onderkomen worden van het Centraal Planbureau, het Sociaal en Cultureel Planbureau, het Planbureau voor de Leefomgeving, het College Bescherming Persoonsgegevens en de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur.

Het winnende ontwerp van KAAN Architecten wordt gekenmerkt door een gemeenschappelijke begane grond als ‘openbare ruimte’ tussen stad, bos en tuinen. Het gebouw krijgt een aaneenschakeling van nieuwe lichte, transparante uitbreidingen die worden verweven met de zware architectuur van het monument.

Consortium Facilicom PPS B30 bestaat uit Facilicom, KAAN Architecten, Braaksma & Roos Architectenbureau, Deerns, Pieters Bouwtechniek en Rebel Group

Reageer op dit artikel