nieuws

Wiegerinck ontwerpt nieuwe parkeergarage Amphia Ziekenhuis Breda

Architectuur

Wiegerinck behalve het ontwerp voor het nieuwe Amphia ziekenhuis in Breda ook een vijflaagse parkeergarage ontworpen. De garage op het voormalig Jeka-terrein aan de Molengracht markeert de overgang van de drukke verkeerszone naar het rustige entree gebied van het ziekenhuis. 900 parkeerplaatsen zijn beschikbaar voor patiënten en bezoekers.

Wiegerinck ontwerpt nieuwe parkeergarage Amphia Ziekenhuis Breda

Overzichtelijkheid, korte looplijnen, éénrichtingsverkeer en uitsluitend schuinparkeren moet leiden tot betere doorstroming en meer parkeergemak. Patiënten en bezoekers kunnen online een parkeerplaats reserveren. In de entreehal van de garage staan zuilen waar patiënten zich kunnen aanmelden voor hun afspraak bij de polikliniek.

Wiegerinck Parkeergarage Amphia 

De architectuur sluit thematisch aan bij het ontwerp van Wiegerinck voor het ziekenhuis maar door toepassing van een lichte, industriële schil ontstaat een duidelijk verschil in functionaliteit. De gevel is opgebouwd uit één driehoekig element. Door dit element op de belangrijke plaatsen in de gevel te spiegelen worden de in- en uitgangen gemarkeerd. Dankzij de opbouw van de gevel volstaat natuurlijke ventilatie.

Wiegerinck Parkeergarage Amphia 

Molengracht

De locatie ‘Molengracht’ wordt het centrum voor reguliere specialistische zorg voor Breda en omgeving. In de nieuwbouw zal de acute en intensieve medische zorg evenals een deel van de electieve, planbare zorg worden ondergebracht. Het nieuwe ziekenhuis biedt zorg met de nieuwste eisen tot diagnostiek, behandeling en patiëntenzorg.

Wiegerinck Parkeergarage Amphia 

Reageer op dit artikel