nieuws

Waar blijft de Architect, deel 5

Architectuur

Op 13 februari is het zover. Dan stellen wij de nieuwe Architect voor. Wat er allemaal nieuw aan is, dat houden we nog even geheim. Ook zullen we dan de cover onthullen. Al lichten we wel alvast een tipje van de sluier op. Deel vijf in een korte serie.

Waar blijft de Architect, deel 5

 

 

 

Het afgelopen jaar hebben we diverse gesprekken gevoerd met onze abonnees en lezers. Over hun werk, hun rol als architect, de ontwikkelingen in de markt en de positie van vakblad de Architect. Hieruit bleek dat architecten behoefte hebben aan analyses, geschiedenis, achtergrondinformatie en praktisch toepasbare kennis geplaatst in een maatschappelijke en culturele context. Kortom: verdieping.

 Onderzoek

Om deze verdieping een plaats te geven hebben we de vormgeving van de Architect flink opgefrist. Ieder nummer wordt wat ons betreft een oase van kijken en lezen. De spreads onderscheiden zich door een heldere navigatie, met veel plaats voor de aankondiging van rubrieken, thema’s en stijlvormen. Ook hebben we de nodige plek ingeruimd om redactionele keuzes te verduidelijken.

We willen onderwerpen uitdiepen en verhalen vertellen. Om dit goed te kunnen presenteren, hebben we een aantal nieuwe stijlvormen ontwikkeld. Op deze manier kunnen we essays publiceren, tijdlijnen van projecten reconstrueren en ontwerponderzoek presenteren. 

Reageer op dit artikel