nieuws

Vleermuisvriendelijke ‘vlotwatering’ in Monster

Architectuur

NEXT Architects werkt samen met Pieters Bouwtechniek aan een vlotwaterbrug in de Poelzone in Monster. Het gebied ligt in het Westland tussen ‘s-Gravenzande, Naaldwijk en Monster. Langs de waterweg komt een nieuw groen recreatiegebied, ontworpen door LOLA Landscape, met natuurlijke oevers en paaigebieden voor vissen.

Vleermuisvriendelijke ‘vlotwatering’ in Monster

 

De ‘Vlotwatering’ van NEXT Architects vormt een slingerende route in het gebied en markeert de entree of de Poelzone. Op het hoogste punt draait de brug waardoor een uitzichtpunt ontstaat over het gebied. De houten lamellen zorgen voor de benodigde transparantie naar de oevers en langs het water. Voor de continuïteit het groene gebied in is het profiel en het gekozen materiaal voor het fiets/voetpad gelijk aan het toegepaste materiaal in het park.

 Monster Vleermuisbrug NEXT Architects 

Vleermuizen

De constructie bestaat uit een betonnen boog met een overspanning van 25 meter. De brug heeft drie specifieke componenten die een slaapplaats bieden voor verschillende soorten vleermuizen: aan de noordkant als winterverblijf, het dek en de bakstenen balustrade voor zomervleermuizen. De brug is zo ontworpen dat het de ideale habitat is voor verschillende soorten vleermuizen, zodat een grote kolonie zal groeien rond de brug.

Naar verwachting wordt de brug in augustus 2014 opgeleverd.

NEXT Architects Monster Vleermuisbrug

Reageer op dit artikel